Конфискувана руска яхта на стойност 75 милиона долара  ще бъде

...
Конфискувана руска яхта на стойност 75 милиона долара  ще бъде
Коментари Харесай

Конфискувана руска яхта за $75 милиона отива на търг

Конфискувана съветска яхта на стойност 75 милиона долара  ще бъде продадена на търг. Яхтата " Аксиома " е първата иззета първокласна съветска яхта, откогато бяха въведени наказания против съветски олигарси, съобщи БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6697
Яхтата Аксиома беше иззета в Гибралтар през март, откакто американската банка Джей Пи Морган разгласи, че нейният притежател Дмитрий Пумпянски не е платил заем на стойност 20 милиона $. Пумпянски е в листата на глобените руснаци.

Дългата 72 метра и половина яхта ще се продаде на търг във вторник и се чака да бъде продадена за по-ниска стойност от действителната й.

В яхтата могат да ношуват 12 души в 6 каюти. Оборудвана е с плувен басейн, джакузи, спа, 3D кино, има опция за гмуркане и каране на водни ски, както и пространство за 20-членен екипаж.

Имаше апели парите от иззетата съветска благосъстоятелност да отидат за украинските бежанци, само че в тази ситуация с " Аксиома " - облагата от търга ще отиде в касите на Джей Пи Морган.

Първоначално откакто е издигната през 2013 година яхтата се назовава " Червения площад% и е била давана чартърен за близо 552 хиляди $ на седмица.

Дмитрий Помпянски е притежател на компания за произвеждане на стоманени тръби - снабдител на съветският енергиен колос " Газпром ". 58-годишният съветски олигарх има положение от над 2 милиарда $ и е в листата на глобените от Европейския съюз, Съединени американски щати и Англия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР